Poro-sienikeitto

Heipsan!

Pimeneviä iltoja lämmittää mukavasti täyteläinen keitto täynnä makua. Keitto on helppo valmistaa, mutta poro nostaa hintaa jonkin verran. Arkiversioon voikin  käyttää naudan jauhelihaa tai tehdä lihattoman version lisäämällä enemmän sieniä.


Poro-sienikeitto

200 g sieniä (minä käytin herkkusieniä)
500 g poronkäristystä (pakaste)
1 ps herkkutatti-sienikeittoaines (toki muutkin sienikeittoainekset käy)
2 dl juustokerma (kolme juustoa tai Kippari)
3,3 dl kuohukermaa
6 dl vettä
suolaa
pippuria
voita/öljyä paistamiseen

Valmista poronkäristys pakkauksen ohjeen mukaan.
Pilko sienet kuutioiksi tai siivuiksi.
Paista sienipaloja poronkäristyksen seassa hetki.
Lisää vesi ja keittoaines. Keitä 5 min.
Lisää kermat.
Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan.
Kiehauta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan