Ett äventyr - Seikkailu

Parin viikon blogihiljaisuus rikkoutuu än-yy-tee
NYT!

Tällä kertaa luvassa on jotakin käsitöihin (tai ruokaan) HYVIN etäisesti liittyvää..

Kainuun tyttö  päätyi Savon kautta Pohjanmaalle :D
Ja nyt siis ajatuksenani oli kertoa, miten olen kotiutunut uuteen paikkaan ja hieman samalla kertoilla sekä yleisiä että neule- ja ruokakuulumisia.

Tämä postaus on ollut minulla luonnoksissa hyvän tovin, koska en ole oikein osannut kasata ajatuksiani tekstiksi tai en ole muistanut koko asiaa...


Aloitin siis elokuun lopulla opiskelemaan Pietarsaaressa Yrkeshögskolan Noviassa valokuvausta. Koulun opetuskieli on ruotsi. Monelle ensimmäinen reaktio tästä kuullessa oli "no onnea vaan" tai "måste vi tala svenska nu?"

Luokan kesken puhumme usein englantia, koska yksi meistä on Ukrainasta. Vaikka suomi on täällä vähemmistökieli, ei meidän luokalla ole kuin yksi opiskelija (Ukrainalaisen lisäksi), joka ei puhu suomea. Itse en ole vielä muutamaa sanaa enempää ruotsia puhunut, mutta uskoisin että kyllä se sieltä lähtee tulemaan, kunhan aivot tottuu kieleen ja saa vähän palauteltua sanavarastoa mieleen.

Opiskelu on lähtenyt käyntiin hyvin, ymmärrän mitä luennoilla puhutaan ja ensimmäisen opiskeluviikon aikana käydyt asiat ovat olleet mielenkiintoisia. Kaksi ensimmäistä viikkoahan meni siis introkurssilla, jossa käytiin läpi koulun henkilökuntaa, palveluita, käytäntöjä ynnä muuta.


Perusasiat olemme jo löytäneet (apteekki, posti, kela...mitä näitä nyt on) ja tottakai lankakaupan (löysin sen jo alkukesästä pääsykokeissa käydessäni). Valikoima on suhteellisen hyvä (ottaen huomioon että täällä on asukkaita alle 20 000. Ainakin Sadnes Garnia löytyy...en ole vielä perehtynyt tarkemmin valikoimaan. Nappeja ihan monipuolisesti. Myös neulontatarvikkeita löytyy sen mitä tarvitsee (jos näyttää että tarvitsen jotain ihmeempää niin voin kyllä painella Kokkolaan ta tilata netistä).


Ruoka! Ah nam! Perusjuttuja ollaan kotona syöty, mutta olemme jo löytäneet yhden hyvän paikan, jossa juoma- ja ruokavalikoima, palvelu sekä hinta-laatu-suhde ovat kohdallaan. O'Learys:in sporttipubi/-baari/-mikälie. Saapa sieltä hanasta myös alle 30 km päässä valmistettua oluttakin :P Olemme toki kokeilleet muitakin paikkoja eikä yhtään oikeasti huonoa paikkaa ole vastaan tullut. Jotekin kuitenkin päädymme yleensä O'Learysiin nauttimaan paikallisen pienpanimon tuotteita ja mahdollisesti syömään jotain.

Tässä oikeastaan kaikki mitä tällä kertaa osaan sanoa oikeastaan mistään. Jos jokin jäi mietityttämään, vastaan kysymyksiin mielelläni kommenteissa :)

Myöhemmin tällä viikolla on luvassa taas keskiviikon keskeneräiset ja ainakin Reyna-huivin esittely.

2 kommenttia :

  1. Siis aivan mahtavia kuvia olet ottanut! Sinulla on ehdottomasti valokuvaussilmää. Och samma på svenska... oj, nej, det kan jag inte! ;oD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) toivottavasti se vielä kehittyy lisää näiden neljän vuoden aikana

      Poista

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan