Paistettu katkarapuriisi

Heips!

Hiljaista on sunnuntaisin täällä blogin puolella ollut. Nyt ainakin yritän ryhdistäytyä myös ruokapostausten suhteen. Aika vähän olen perusruokia kummempia kokkaillut viime aikoina, mutta viime viikolla tein aasialaistyylistä riisiruokaa kaapista löytyneistä aineksista.


Paistettu katkarapuriisi

keitettyä riisiä (neljän hengen annos)
noin 200g katkarapuja
1 pussi pakastevihanneksia (itselläni oli porkkanaa, herneitä, papuja ja kukkakaalia)
selleriä (voi jättää pois)
1 sipuli
3 kananmunaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna
suolaa ja pippuria maun mukaan

Kastike:
3 rkl soijakastiketta
3 rkl seesamiöljyä
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl valkopippuria

Sekoita kastikeainekset kulhossa, nosta syrjään.

Kuumenna 2 rkl seesamiöljyä isossa wokkipannussa tai kasarissa ja paista katkarapuja muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja nosta syrjään.

Lisää pakastevihannekset, selleri ja sipuli samaan pannuun, jossa katkaravut äsken olivat. Paista kunnes hieman pehmenneet (5-7 min). Lisää valkosipuli ja anna lämmetä.

Nosta kasvikset katkarapujen kanssa samaan kulhoon.

Vatkaa munat kevyesti ja paista niistä kokkelia.

Lisää tyhjään pannuun hieman (seesami)öljyä ja paista riisejä hetki. Anna paistua rauhassa että saavat rapeutta ja väriä.

Käännä riisi ja lisää katkaravut, kasvikset ja munakokkeli takaisin pannulle. (minä nostin täysin paistetun riisin isoon kulhoon jossa sekoitin kaiken)

Sekoita kastike joukkoon.


Onko teillä joitakin ruokia, joita teette mielellänne kerta toisensa jälkeen? Entä minkä tyylisiä reseptejä haluaisitte täällä nähdä? Vastatkaa kommentteihin :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan