Tofua hapanimeläkastikkeessa

Heipsan!

Halusin tehdä jotain aasialaisvaikutteista ruokaa ja muistin, että minulla on hyvä hapanimeläkastikkeen resepti jemmassa. Vaihtelun vuoksi korvasin lihan tofulla ja ai että tuli hyvää! Jopa herra N totesi eilen maistiaispalan napatessaan, että tofu oli todella hyvää (ei sillä, hän on kyllä kaikkiruokainen)


Tofua hapanimeläkastikkeessa:


400-500g tofua

Marinadi:
1 rkl hienonnettua inkivääriä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta

Lisäksi:
1-2 paprikaa
2 porkkanaa
1 punasipuli

Kastike:
2 rkl soijakastiketta
3 rkl viinietikkaa
3 dl ananas- tai omenamehua
½ kanaliemikuutio (tämän voi jättää pois)
2 rkl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
1½ rkl maissitärkkelystä
ripaus suolaa ja pippuria
(seesaminsiemeniä)

Sekoita marinadiainekset kulhossa ja lisää kuutioitu tofu. Nosta sivuun hetkeksi.

Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi (minä kuutioin paprikan ja höyläsin porkkanat juustohöylällä).

Paista tofu öljytilkassa. Siirrä paistetut tofut lautaselle odottamaan.
Paista kasviksia hetki, jotta ne pehmenevät.

Mittaa kastikeaineksen kattilaan ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja mausta tarvittessa lisää.

Jos käytät paistokasaria: kaada kastike kasvisten päälle ja lisää tofu. Anna lämmetä.
Muussa tapauksessa: Lisää kasvikset ja tofu kastikkeeseen. Anna lämmetä.

Tarjoa nuudelien tai riisin kera.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan