Persimonjuustokakku


Pohja:

100 g digestive keksejä (murusina)
50 g voisulaa

Sekoita voisula keksimuruihin joko käsin tai tehosekoittimessa.
Painele voidellun irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi ja laita jääkaappiin asettumaan.


Persimon-tuorejuustotäyte:

200 g persimonisosetta (kuori persimonit ja soseuta sauva- tai tehosekoittimella)
200 g tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
120 ml kermaa
2 rkl maitoa
3-4 liivatelehteä
50 g maustamatonta jugurttia

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.
Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi kulhossa ja lisää sokeri, kerma ja maito.
Sekoita kunnes tasaista.

Siirrä tuorejuustoseos pieneen kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen.
Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sekoita lämpimän tuorejuustoseoksen joukkoon.
Anna seoksen jäähtyä hetki.

Lisää jugurtti ja persimonsose tuorejuustoseokseen.
Anna jäähtyä kokonaan.
Kun seos on jäähtynyt, kaada se vuokaan pohjan päälle ja tasoita hieman.
Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.


Persimonhyydyke/-hyytelö:
150 g persimonsosetta
2 persimonia (koristeluun)
50 ml vettä
10 g (2,5 tl) sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 liivatelehteä

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.
Sekoita persimonsose, vesi ja sokeri kattilassa ja lämmitä miedolla lämmöllä.
Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sekoita soseen joukkoon.
Anna jäähtyä.

Leikkaa koristepersimonit puolikuun muotoisiksi ohuiksi siivuiksi.

Kaada jäähtynyt sose juustotäytteen päälle ja asettele persimonsiivut päällimmäiseksi.
Anna hyytyä jääkaapissa toiset 3-4 tuntia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan