Makaronilaatikon kasvojenkohotus

Kaikkihan makaronilaatikon tuntee! Vähintäänkin sen koulujen version.

Itse pidän makaronilaatikosta paljon! Ehkä muut eivät jaa tätä mielipidettä, mutta uudelleen lämmitettynä se on hieman jopa parempaa kuin suoraan uunista.

Arkiruokaahan se ehdottomasti on. Edulliset aineet, helppo ja suht nopea valmistaa ja maistuu perheen pienimmillekin.

Mutta voi pojat kun sitä on helppo muunnella!

Tänään jaan teille perusohjeen ja muutamia ideoita sen muunteluun, jotta tämä klassikko saisi edes välillä erilaisen ilmeen (tai no maun)


Perinteinen makaronilaatikko

1 pussi makaronia
400 g  jauhelihaa
1 iso sipuli
3 kananmunaa
7 dl maitoa
mausteita (suola, pippuri, jauhelihamauste)

Keitä makaronit kypsiksi.
Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta.
Kaada kerroksittain voideltuun vuokaan.
Sekoita munat ja maito ja kaada vuokaan.

Paista 200 C noin 1 tunti.

Pehmeän makaronilaatikon salaisuus on kypsäksi asti (ei ylikypsäksi tai aldenteksi) keitetyissä makaroneissa ja pieniksi muruiksi paistaessa pilkotussa jauhelihassa (Kiitos iskälle näistä vinkeistä :P)


Muunnelmat

● Korvaa munamaito purkillisella (n. 3dl ?)  kolmen juuston kermaa ja reilulla desillä juustoraastetta (sekoita juustoraaste jauhelihan ja makaronien sekaan)

● mausta jauheliha tacomausteella

● lisää sekaan kasviksia (esimerkiksi herne-maissi-paprikaa)

● käytä erilaista makaronia (maustettua, värjättyä tai hauskan muotoista tai vaikkapa pilkottuja nuudeleita)

● korvaa naudan/porsaan jauheliha broilerin jauhelihalla tai soijarouheella tai pelkillä kasviksilla



Jakakaa toki kommenteissa, jos teillä on muita muunnosideoita tai ruokia, joihin voisin pohtia vaihtoehtoja :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan