Persimon-granaattiomenasalaatti salaattijuustolla ja chili-limekastikkeella


Tänään tein lounaaksi hieman eksoottisemman salaatin kauden hedelmistä.
Persimonia, granaattiomenaa, salaattijuustoa sekä chili-lime-kastiketta.
(Persimon ja granaattiomena ovat tällä hetkellä sesongissa
eli parhaimmillaan maun ja hinnan suhteen)

Ihanan värikäs! Tulee ihan kesä mieleen!
Maut ovat tasapainoisesti makeaa, suolaista, tulista.
Koostumus puolestaan vaihtelee mehukkaan, kermaisen ja rouskuvan kesken.


Chiliä tuli ehkä aavistuksen verran liikaa, mutta hyvää tämä silti on.
Täytynee testailla nuita mittasuhteita omaan makuun paremmin sopivaksi.


Runsas yhden hengen annos

1 persimon
½ granaattiomena
1 pkt Arla Snack salaattijuustoa (chili)
limemehua maun mukaan
suolaa
pippuria

Huuhtele ja pilko persimon.
Halkaise granaattiomena ja koverra siemenet annokseen.
Valuta salaattijuuston chiliöljy talteen ja lisää siihen limemehu, pippuri ja suola.
Lisää salaatti juusto persimonin ja granaattiomenan sekaan.
Lisää kastike ja sekoita varovaisesti.


(Aion kyllä kokeilla maustamattomalla salaattijuustolla
ja lisätä kastikkeeseen potkua Srirachalla tai jollain)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan