Helpot kanagyrot/-pitat ja tsatsiki

Juhannuksen grillailujen jälkeen on mukavampi nauttia jotain kevyempää, mutta täyttävää ruokaa. Minun ratkaisu aiheeseen oli kreikkalaiset kanagyrot/-pitat. Helppoa, nopeaa ja herkullista.


Kreikkalaiset kanagyrot/-pitat
4 pitataskua/-leipää
kananrintaa
kreikkalaista mausteseosta (voi sekoittaa itse: pizzamauste, tilli, valkosipulijauhe, pippuri, suola, grillausmauste)
paprikaa
punasipulia tai makeaa sipulia
tsatsikia (ohje alla)
lehtisalaattia

Leikkaa kananrinta isohkoiksi suikaleiksi. Paista pannulla ja mausta mausteseoksella.
Leikkaa paprika ja sipuli ohuiksi suikaleiksi.
Lämmitä pita ja avaa se (tähän on monia tapoja, itse käytin mikroa ja leikkasin palan reunasta pois avaamisen helpottamiseksi).
Täytä pita kasviksilla, kanalla ja tsatsikilla.


Tsatsiki
5 dl kreikkalaista (tai turkkilaista) jugurttia
1 tuorekurkku
4 valkosipulin kynttä murskattuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
tilliä

Kuori ja raasta kurkku.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan