Sinisen nauhan kanaa (Chicken Cordon Bleu)

Ainoa kanaruoka josta mieheke OIKEASTI pitää on kanaa cordon bleu. Muutamia kertoja ollaan pakastealtaasta muistettu ostaa, mutta itse olen enemmän kotitekoisen kannalla.

Niinpä aikani netissä (lähinnä Pinterestissä) jojoiltuani löysin mieleiseltä vaikuttavan ohjeen. Ei mitään ihmeellisiä kypsän kanan silppuamisia ja muutenkin superhelppo.

Oikeastaan tarvitsee vain kananrintaa (luutonta ja nahatonta), kinkkua ja juustoa sekä korppujauhoja. Ehkä vähän mausteita. Tämä resepti on suora käännös täältä

Kanaa Cordon Bleu:
3luutonta, nahatonta kananrintaa halkaistuna
12 siivua (haha tein ihan oman pääni mukaan tämänkin) deli kinkkua (perus leivän päälle laitettava oli mun valinta)
1 kuppi (2,36 dl eli 2 ja 1/4 dl) korppujauhoja
2 rkl voisulaa
6 siivua emmental-juustoa (saa käyttää muutakin :D)

Parmesaani-Dijon kermakastike:
3 rkl voita
3 rkl jauhoja
2 ja 1/4 dl maitoa
1 dl kanalientä
1/2 rkl Dijon sinappia
3/4 rkl Worcestershire kastiketta (jätin pois kokonaan)
1 dl hienoksi raastettua parmesan juustoa (jätin pois)
suolaa ja pippuria maun mukaan

Ohjeet:
Voitele vuoka.
Yhdistä korppujauhot ja 2 rkl voisulaa kulhossa.
Asettele kananrintojen puolikkaat yhteen kerrokseen vuoan pohjalle. Peitä jokainen pala parilla kinkkusiivulla ja yhdellä siivulla juustoa. Ripottele korppujauhot päälle.

175 C 30-35 min (tai kunnes kana on kypsää)

Kanan kypsyessä sulata voi keskikokoisessa pannussa/kastikekattilassa keskilämmöllä.
Vatkaa/vispaa sekaan jauhot (pitäisi syntyä suuruste).
Kypsennä muutama minuutti.
Kaada sekaan maito ja kanaliemi samalla sekoittaen. Varmista ettei sekaan jää paakkuja.
Jatka sekoittamista kunnes seos alkaa paksuuntua (noin 5-7 min).
Poista lämmöltä ja sekoita joukkoon sinappi, Worcestershire kastike ja parmesaani.
Sekoita kunnes juusto on sulanut.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa kana ja kastike haluamasi lisäkkeen kanssa. Koristele halutessasi tuoreella persiljalla.

----

Näin testattuna voisin sanoa että korppujauhoja oli aivan liikaa minun makuun (tai sitten mittasin väärin). Muuten erittäin herkullista :P

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan