Unohtakaa kalvosulkeiset! Nyt opetellaan pursottamaan

Lupauduin tekemään macroneja ystäväni valmistujaisiin, joten hankin pursotusrasian. Koska halusin kokeilla kaikkia tyllia niin tein Nutella-browniekuppikakkuja ja pursottelin (tai ainakin yritin) niihin kuorrutteet. Ja erityisesti minun makealle perso miehekkeeni tykkäsi kovasti :) Eivätkä nuo minunkaan makuun liian imeliä olleet (jos siis pitäydyin vain yhden syömisessä)













Nutella-brownies ja kahvi-kaakaokuorrute (12 kpl ja ylimääräistä kuorrutetta)
(alkuperäinen resepti)

2,5dl Nutellaa tai muuta pähkinäsuklaalevitettä (eli PURKILLINEN ainakin Nutellalla tehtynä)
10rkl vehnäjauhoja
2 munaa

Kaikki aineksen sekaisin ja uuniin 180°C ~30min

60g pehemeää voita
3dl tomusokeria (tai kuten minulla tässä: 2 dl tomusokeria + 1 dl kaakaojuomajauhetta)
2tl vaniljasokeria
3tl kahvia (tai muuta nestettä)
200g tuorejuustoa (perinteinen Philadelphia on ihan parasta kuorrutteisiin ainakin mun mielestä)

Vatkaa voi kuohkeaksi. Lisää loput ainekset ja vatkaa tasaiseksi. Pursottaminen on hieman helpompaa jos antaa kuorrutteen jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa.


Ja jotta ei tulisi makeaa mahantäydeltä tökkäsen tähän vielä mukaan välimerellisen pastasalaatin ohjeen. Kannattaa fetaa/salaattijuustoa valitessa ottaa mieluummin joku tuttu ja turvallinen kuin ryhtyä kokeilemaan uutta (terveisin oli aivan liian suolainen feta, jota en toista kertaa varmaan osta)















Välimerellinen pastasalaatti

pastaa
kalkkunaa tai muuta lihaa/kalaa/äyriäistä (ihan voi oman maun mukaan tehdä)
fetaa
pestoa
punasipulia
valkosipulia

Mittaa aluksi pasta (pakkauksessa on ohje paljonko tarvitsee syöjää kohden). Sen jälkeen mittaa/arvioi muiden ainesten määrä, jotta kaikkea on sopivasti (eli siis siten että saat tasapainoisen pastasalaatin aikaiseksi).

Minulla oli
pastaa neljälle
kalkkunaa ehkä 500g,
pestoa 185g (aika reippaasti oli mielestäni, mutta koska hyvä pesto on hyvää niin mitään haitannut)
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 pala fetaa (itse siis leikkasin sitten pienemmäksi)

Keitä pasta ohjeen mukaan. Paista liha/kala/äyriäiset pannulla. Sipuleita voi hieman kuulottaa (jos haluaa). Sekoita kaikki ainekset valutetun pastan joukkoon ja tarjoile.

Tämähän on siitä hyvä, että maistuu sekä kylmänä että lämpimänä.


Tässäpä kaikki tällä kertaa :) seuraava postaus onkin sitten joko infoa tai käsitöitä.

1 kommentti :

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan