Koska en vaan osaa

HEI TE IHANAT NAULOJAIHMISET! Aloittelevana otuksena tartteisin hieman vastauksia muutamiin kysymyksiin :)

1) Onko jotain suhteellisen varmaa kikkaa saada itseraidoittuvalla langalla raidat osumaan kohdilleen esimerkiksi sukissa?

2) Mulla jää aina sukkia neuloessa jommalle kummalle puolelle nilkkaa reikä. Olen kokeillut parin ylimääräisen silmukat neulomista kiertäen yhteen, mutta ei ole auttanut. Eli siis se reikä syntyy kun poimin silmukoita puikolle kantalapun sivusta. Eli jos joku osaisi kertoa jonkinlaisen ratkaisun tähän.

3) Millainen lanka on paras mihinkin työhön? Ihan mielipiteitä niin osaan sitten miettiä asiaa ja muodostaa omani. Minä kun olen neulonut lähinnä ihan peruslangoilla (aka villasukat olleet seiska veikkaa)

Kiitos kaikille jotka viitsivät vastailla :3

5 kommenttia :

 1. Hei, vastaan nopsaan mitä itse osaan sanoa :)

  1.) Toisinaan langoissa vaihtelee raitojen pituudet tuotannollisista systä, eli täysin symmetristäei välttämättä voi saadakkaan, mutta kannattaa aloittaa aina samasta raidanväristä työt niin voi saada hyvin samanalaiset. Ja samoin päin lankaa kun neuloo eli ei esim. lähde toista sukkaa tekemään kerän sisältä ja toista kerän ulkoa, niin menee raidat samaan suuntaan.

  2.) Itse neulon aina kierretyllä oikealla kantapäähän otettavat silmukat ja katson että otan viimeisen silmukan aivan toisen puikon juuresta niin ettei reikää pääse syntymään.

  3.) Tähän en nyt osaa sanoa mitään. Vähän riippuu varmasti omasta mausta. :)


  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. 1.) Aloittaa samasta raidanväristä tai jos oikein laiskottaa niin tekee tarkoituksella eriparisukat. Värit kuitenkin käyvät toisiinsa kummassakin sukassa.

  3.) Sukkiin kannattaa valita semmoinen lanka jossa on nylonia (yleensä villaa 75% ja 25 nylonia), että sukat kestäisivät paremmin käyttöä. Näytät olevan mukana Ravelryssä, kun löydät sieltä hyvän mallin niin sen mallin sivuilta pääset katsomaan minkälaisia lankoja muut ovat käyttäneet. Niistä uskon olevan apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiitos vastauksesta!

   Sukat on nyt tehty. Ihanat raidalliset ja pitkävartiset tapaukset tuli. Raidatkin osuivat kohdalleen! :))

   Poista

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan