Postauksen nimeämisen vaikeus ja pipo

Postausten nimeäminen on oikeastaan yksi bloggaamisen vaikeimmista asioista. Voitte kuvitella millaista on yrittää keksiä hyvä nimi jollekin postaukselle sanotaan yhen illan aikana, kun mulla meni blogin nimen miettimisessä kaksi viikkoa, enkä saanut tuon parempaa tulosta :D

Mutta hei EKA VIRALLINEN KÄSITYÖPOSTAUS!!! WOOPWOOP!!!

Elikkäs sain aikaiseksi tehdä helmineuleisen pipon (ihan vain koska ostin jo vuosi sitten langan pipoa varten ja edelliset pipot alkaa hajota käsiin).

Lankana Novitan Kelo, eli paksu lanka (puikkosuositus 8). Itse käytin kylläkin numero 6:n sukkapuikkoja.


Loin 58 (tai 60, en yhtään muista) silmukkaa ja neuloin 1 oikein 1 nurin neuletta 5cm. Yksi kierros aina oikein ja sitten helmineuletta siten, että ensimmäisen helmineulekierroksen oikeat silmukat olivat joustimen nurjien kohdalla ja päin vastoin. Helmineulehan on siis  1 oikein 1 nurin neuletta siten , että oikeat ja nurjat silmukat vuorottelevat (eli jos edellisellä kierroksella oli nurja, tällä kierroksella on oikea ja päinvastoin).
Olen tosi huono selittämään asioita sanallisesti


Kavennukset tein nopeasti ja yritin saada helmineulepinnan pysymään kavennuksissakin. Eli kavennukset olivat soveltamisen multihuipentuma. Yritän selittää edes jotenkin.

Kavennus (jos edellisellä kierroksella oli ensimmäinen silmukka nurja, tulee kavennukseksi 2 oikein yhteen ja vastaavasti oikeiden silmukoiden kohdalla 2 nurin yhteen) yksi normaali silmukka, kavennus, yksi normaali ja niin edelleen kierros loppuun. Yksi välikierros ja taas kavennukset. Tuolla tyylillä kunnes jäljellä oli ehkä 6 silmukkaa per puikko (älkää sitten minua syyttäkö jos tämä lopullinen silmukkamäärä ei täsmää kun yritän muistella miten sovelsin ja kuinka päin. Eli luvut on sinnepäin tyylisiä).

Lanka jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristys ja tupsun kiinnitys. Ja tietenkin lankojen päättely.

Tupsuhan oli siis iha tavallinen kahden pahviympyrän avulla tehty karvapallo, joihin ohjeita löytyy netistä etsimällä kuin sieniä sateella.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan