texmex(kö)

Sain päähäni tehdä jauhelihaperunasoselaatikkoa. Mutta kuten arvata saattaa, menin soveltamaan taas aikalailla. Lopputulos: mausteinen jauhelihaperunasoselaatikko.

Mausteinen jauhelihaperunasoselaatikko
400g jauhelihaa
1 pss tacomaustetta
3 kynttä valkosipulia
1 iso sipuli
1 pss perunamuussijauhetta
1 tl chilijauhetta
(ruohosipulia)

Paista jauheliha, sipulit ja valkosipuli pannulla. (Itse lisään sipulin yms. yleensä siinä vaiheessa kun jauheliha on melkein kypsää). Lisää tacomauste.

HUOM! Pussimuussi kannattaa tehdä samalla kun jauheliha paistuu.

Mausta muussi chilijauheella (ja ruohosipulilla).

Laita vuokaan kerroksittain muussia ja jauhelihaseosta.

Paista 200°C kunnes pinta on kauniin ruskea (eli noin 35-40 min)






Kauralastu "tacot"
50 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita (itse käytin neljän viljan hiutaleita)
1 tl leivinjauhetta
1 muna

Sulata voi ja sekoita loput aineksen voisulaan. Nostele lusikalla pieniä nokareita leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle (jätä iso väli koska nämä leviävät uunissa todella paljon). Paista 200°C noin 7-8 min.

Anna lastujen jäähtyä hetki. Kun ne ovat jäähtyneitä, mutta vielä taipuisia muotoile niistä tacokuoria (esim folion avulla). Anna jäähtyä hyvin.

Täytteeksi voi laittaa melkeinpä mitä tahansa minkä uskoo pysyvän tuon kuoren sisällä. Itse sekoitin noin desin pakastemustikoita suurinpiirtein samaan määrään Nutellaa. Koristelin koko komeuden suklaalastuilla.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan