Pala palalta

Iltapala, välipala, aamupala...monenmoisia tilanteita syödä jotain (ei aina niin) pientä :)

Herkkusieni-jauhelihapiiras


Piiraan tein soveltaen täytteitä alla olevasta kinkku-juustopiiraasta:

Pohja:
          2 ¼ dl   vehnäjauhoja
          100 g    margariinia
          2 rkl      vettä

Sekoita ainekset keskenään. Anna vetäytyä jääkaapissa 30 minuuttia. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 200°C noin 10 minuuttia.

Täyte:
          100g     juustoa (raasteena)
          100g     kinkkua/tonnikalaa/kasviksia tms.

Munamaito:
          2           munaa
          2 dl       maitoa

Kaada täyte pohjan päälle. Kaada munamaito täytteen päälle. Paista 225°C 20-30 minuuttia.

Pannupizza



Pohja:
           2 dl   vettä
            1 tl   sokeria
            
¾tl   suolaa
    n. 4,5 dl   vehnäjauhoja
            3 tl   kuivahiivaa

vuoan voiteluun öljyä

Täytteeseen laitoin vähän kaikkea mitä kaapista löytyi (mm. herkkusieniä, tonnikalaa, koskenlaskija savuporoa).

Sekoita leivontakulhossa jauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää joukkoon n. 42 asteinen vesi ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kulhossa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Taputtele kohonnut taikina öljytylle piirasvuoalle. Levitä pohjalle tomaattimurska ja ketsuppi, sekä täytä mieleisilläsi täytteillä.

Paista uunin alatasolla 250 asteessa n. 15 minuuttia.

Kananuggetit ja kaksi majoneesia



Nuggetit ovat ihan tavallisia Rainbow:n pakastenuggeteja.

Valkosipulimajoneesi:
         majoneesia (maustamaton)
         murskattua valkosipulia maun mukaan (varoitus: 7 kynttä laittamalla tulee aika tujua tavaraa)

Kurkkumajoneesi:
          majoneesia (maustamaton)
          sinappikurkkusalaattia

Tässä (minun mielestä) hyvä sekoitussuhde on noin 1 ruokalusikallinen kurkkusalaattia kolmeen ruokalusikalliseen majoneesia



Tällaisia kokkailun tapaisia tällä kertaa. Seuraavaksi onkin luvassa muun muassa uunikasviksia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Risuja, ruusuja (piikeillä tai ilman) tai kommentoi muuten vaan